Covid-vaccination i almen praksis

Vi har bestilt den første levering af både Pfizer/BioNTech og Moderna vacciner og kan derfor tilbyde gratis Covid-vaccination i klinikken for både voksne og børn. For nuværende skal du dog have modtaget invitation til 1., 2. eller 3. stik for at kunne blive vaccineret hos os.

Vi vaccinerer mandag til torsdag fra kl. 14-15. Du skal bestille en tid ved at ringe til sekretæren. Der følger informationsmateriale om vaccinationen her på siden i løbet af de kommende dage.

 

Skal sit barn vaccineres hos os? Læs her:

Vi beder jer læse nedenstående info grundigt, og henviser i øvrigt til:

www.sst.dk/da/Covid-vaccination-5-11aar/Spoergsmaal-og-svar-om-vaccination

 

Inden:

Børn skal minimum have én forældremyndighedsindehaver med, når de skal vaccineres første gang.

I skal som forældremyndighedsindehavere være enige om vaccinationen af jeres barn inden i kommer til vaccination.

Børn bliver tilbudt vaccinen fra Pfizer-BioNTech, da det er den, som er godkendt til børn. Dit barn vil blive tilbudt 1/3del af voksendosis.

På dagen – VIGTIGT!

Husk barnets sygesikringsbevis!

Sørg for at dit barn har spist og drukket inden vaccinationen.

Sørg for at have talt med dit barn om hvordan det kommer til at foregå. Vær så forberedt som muligt. Sørg for at have talt om hvilken arm, der skal stikkes i? Skal barnet sidde selv eller på skødet? Overvej at købe lokalbedøvende creme på apoteket, som I kan anvende inden, hvis barnet er meget bange for, at det gør ondt.

Det er vigtigt at barnet får en god oplevelse. Hvis barnet alligevel ikke vil vaccineres når I er her, kan I blive nødt til at finde en ny tid. Men for at undgå at dyre vacciner går til spilde, så sørg for at I har ”forhandlet på plads” hjemmefra. Et klagende eller grædende barn kan påvirke de andre børn, som venter. Så som voksen skal du være fast besluttet, da et barn meget nemt mærker, hvis den voksne tvivler.

Sørg for at der er nem og hurtig adgang til barnets arm. I skal allerede i venteværelset have taget jakke og langærmet bluse af.

I skal vente 15 minutter efter vaccinationen.

Nær kontakt?

Er dit barn nær kontakt, og venter I stadig på podesvar, skal afventes med vaccination til der er svar på den sidste prøve.

Sygt barn?

Dit barn kan godt blive vaccineret, hvis det har let infektion som eks forkølelse. Overvej dog forinden, om det kan være Covid-19, i så fald skal barnet udskyde vaccinationen. Barnet skal altid vente med vaccination, hvis det er akut syg med feber over 38 grader.

Hvad med 2. stik?

Dit barn skal have andet stik mellem 21 og 42 dage efter første stik.

VACCINATION

Her på siden findes priserne for vaccinationer.

Hepatitis

Andre vaccinationer