akut sygdom

Luftvejssymptomer (hoste, snot, halssmerter, feber mm.):

Vi anbefaler fortsat brug af mundbind, når du har luftvejssymptomer, da du så har mindre risiko for at smitte både andre patienter i venteværelset og personale med det. Det gælder også andre årsager end covid-19. Du må gerne tage en hjemmetest, men der anbefales nu kun PCR-test, når man er i høj risiko for et alvorligt forløb, fx. pga. immunsuppression, svær lungesygdom e.l.

 

Akutte tider:

Du skal altid ringe, når du har brug for akut lægehjælp. Du skal ikke bare møde op og ikke skrive til os, når det haster. Du trykker * når du er kommet igennem.

Vi har en vagthavende læge og sygeplejerske hver dag som tager sig af alt akut opstået eller forværret sygdom. Du vil altid kunne få en tid til en kort akut vurdering. Kræver din sygdom yderligere udredning, som ikke vurderes akut, vil du få en opfølgende tid hos din vanlige behandler.

Funktionen dækkes på skift af de 2 praksis. Du vil derfor typisk møde forskellige læger og sygeplejersker i denne situation.

Når du henvender dig i telefonen, får du et fremmødetidspunkt. På denne måde prøver vi at undgå for lang ventetid. Da vi indimellem kan have meget travlt, eller der kommer en meget dårlig patient ind, som vi skal tilse før dig, kan der alligevel opstå ventetid. Du skal derfor ikke anse din tid som præcist tidspunkt, når du møder i akutvagten.